Bruceshaw completes Greensill’s London HQ

Bruceshaw was appointed in October 2018 to the role of project, cost and construction design management on the now completed commercial space at 1 Southampton Street for Greensill, a market-leading provider of working capital finance for companies globally.

 

(Imagery by Jefferson Smith)

Due to Greensill’s continued growth and success, it required more space and acquired two additional floors within its current residence to support the business expansion. Bruceshaw oversaw the London HQ upgrade which involved an extensive refurbishment of 11,000s qft over three floors of office accommodation whilst the client remained in occupation.

One of the main challenges of the scheme was delivery within a live, occupied environment. To overcome this, Bruceshaw and teams maintained high levels of communication with the effected parties and also planned ‘swing space’ accommodation to ensure that the client’s operations were not affected.

Greensill now occupies the first, second and sixth floor, with a range of diverse spaces for employees to work, significantly increasing functionality and space utilisation.

Visitors arrive at the sixth floor reception area, comprising elegant meetings spaces, an events area and a range of stylish working spaces.

(Imagery by Jefferson Smith)

The first and second open plan floors now host sit-stand workstations, break out areas, tea points, touch down spaces, collaborative working facilities, and private acoustically lined booths for phone calls without disruption, all of which are designed with the users at heart to enhance the productivity and wellbeing of employees.

The objective of the scheme was to provide a high quality and market leading corporate office space that reflects Greensill’s niche financial offer as the leading non-bank provider of working capital finance.

Debs McKenzie, Executive Assistant at Greensill said:

 “Bruceshaw provided an exceptional service from start to finish. Their attention to detail and responsiveness in dealing with any problems which cropped up made our lives easier and ensured an extremely high-quality end result which we couldn’t be happier with.”

(Imagery by Jefferson Smith)

The project team included:

BDG architecture + design – architects

Overbury – main contractor

TAP – mechanical, electrical and public health (MEPH) services

Spacecraft – furniture supplier

MiX Consultancy – audio and visual

FUTURE Designs – office lighting